Thursday, August 17, 2017

Kurangkan berat badan tanpa bersenam



"The GOAL to be Sucess"

Bagi kaum perempuan berat badan berlebihan adalah masalah yang paling BERAT
kalau berat badan meningkat walaupun sedikit kita dah risau bagai nak rak
padahal baru sikit
bila dah naik berat badan mula fikir nak berdiet, nak bersenam
berdiet mungkin senang di amalkan tapi bersenam
hurmm.... angan - angan yang bakal menjadi kenangan 😂


berat badan lepas Raya 2017


berat badan sebulan after raya

kalau ada yang pernah baca post fara sebelum ni
mesti dah tahu berat badan fara kan?
as per inform berat badan fara on the first day of ramadhan is 61.2kg
dengar je dah takut kan belum lagi jumpa fara depan - depan
barulah tahu betapa kembangnya fara saat itu

but now
after consumer shaklee for 2 months
berat badan fara dah loss almost 5.4kg
gila tak happy?
memang happy sangat - sangat
tak tahu nak cakap apa bila orang tegur kurusnya fara sekarang nie 😍

nak tahu tak tips macam mana fara turunkan berat badan? 👇


Morning Routine
fara amalkan ESP by Shaklee
ESP ini mengeyangkan kita
di samping itu dia juga membuatkan kita sentiasa rasa kenyang
so tak de lah pagi - pagi dah rasa nak amek heavy breakfast kan
kalau ambil pun selalu membazir
sebab fara tak pernah dapat habiskan

Lunch Time
waktu ni fara mmg kan ambil heavy food
kalau tak pun fara akan ambil healhty food macam veggie
tapi yang lebih penting
fara amalkan Performance Drink by Shaklee
kenapa fara pilih Performance Drink?
Ya lah bila kita tengok orang lain minum air manis
kita pun nak juga tapi ini the same time kita nak jaga kesihatan
that's why adanya Performance Drink
air minuman berperisa oren yang membuatkan anda kekal bertenaga sepanjang hari
yang penting tanpa gula

Dinner
fara choose untuk ambil Cinch by Shaklee
Cinch ini fungsi dia sama macam ESP
cuma dia lebih sedap sikit sebab dia ada perisa
so xde lah rasa neutral protein soya kan?

fara ada terbaca dalam beberapa artikel
yang menggalakkan kita untuk tidak mengambil heavy dinner waktu malam
yalah bila waktu malam pergerakan kita agak berkurangan berbanding siang
kalau kita ambil heavy meal agak susahkan untuk tubuh badan kita memproses makanan yang telah kita ambil

since amalkan shaklee
ramai yang tegur nampak fara kelihatan lebih bertenaga
tak cepat rasa mengantuk, tak lapar dan most important dalam lakukan tugas fara dengan baik
siapa yang tak bangga bila di puji kan?

ambil supplement tak bersenam ke?
a big NO!
fara langsung tak bersenam
sebabnya tak ada masa
*ok tipu*
bukan tak ada masa tapi kemalasan itu lebih menguasai 😂

kalau ada rakan - rakan fara yang perlukan tips kesihatan dari fara
boleh whatsapp: +6012 - 3465223
kalau nak dapatkan barangan Shaklee dengan harga berpatutan juga boleh
insyaallah fara akan bagi discount istimewa untuk anda

kesihatan adalah penjagaan terpenting dalam hidup kita. ada kalanya kita fikir 'buat apa nak buang duit beli produk kesihatan mahal - mahal' tapi kita lupa dengan produk kesihatan inila yang membantu kita untuk kelihatan lebih sihat.



SMILE! Thankz for reading =)

Friday, August 4, 2017

It's a START 😄


setiap apa yang terjadi
pastinya di mulai dengan sebuah PERMULAAN
tanpa permulaan pastinya tiada pengakhiran

bila bercakap mengenai kehidupan
bermacam - macam ranjau kehidupan yang telah kita tempuhi
baik buruk sebuah kehidupan hanya diri kita sendiri yang mengetahui

for more than 20 years I have born
*sekejap kan masa berlalu?*
but for me
it's a long journey
perjalanan yang membuatkan aku berhenti
perjalanan yang membuatkan aku bangun untuk mengubah sebuah kehidupan

dalam masa 20 tahun lebih
aku rasakan yang aku dah cukup banyak menyusahkan kedua ibu bapaku
since born, diaorang yang jaga
diaorang yang besarkan, membasah keringat untuk pastikan yang aku berjaya

but bila aku berjaya
aku seolah - olah lupa
lupa dengan semua pengorbanan ayah serta ibu
lupa yang mereka masih setia berkorban walaupun aku telah berjaya
that's why starting from now
aku nak berubah

my new aim will be
make both of my parents happy
which will include not making them suffer

and due to that
aku berazam untuk mulakan perniagaan
walaupun dalam ekomoni yang tak menentu
aku juga pernah plan nak buat kerja part time
cuba untuk menambah pendapatan
memang susah tapi rasanya tak salah mencuba
cuma kadang2 tu adalah terasa nak GIVE UP!

so please doakan semoga aku berjaya
doakan semoga impian & cita - cita aku tercapai
and starting from now ADEN FAUSTA ENTERPRISE will be my top priority

next post I'm going to share about ADEN FAUSTA ENTERPRISE. Hopefully korang sudi - sudi lah membaca


SMILE! Thankz for reading =)

Wednesday, August 2, 2017

Welcome August 😎


Welcome to the month's on August
pejam celik pejam celik
rupanya dah masuk bulan ke 8 tahun 2017
huffffttt... cepatnya masa berlalu

so, for the past 7 months apa yang uolls buat?
azam dah tercapai ke?
kalau tanya kat fara jawapan dia
a big NO!!!

haram satu pun azam yang menjadi kenyataan
kalau angan - angan tu mungkin kot 😝

August nie paling to update blog as much as I can
tapi kalau dah namanya manusia
tak lari dari "Janji Palsu" kan?
tengok harini dah cukup
day 2 of August baru ada kesempatan nak update blog

doakan semoga fara kekal bersemangat untuk update
hahhahhahaa
hopefully dapat curi masa terluang untuk meng'update'


SMILE! Thankz for reading =)