Friday, September 30, 2011

29.9.2011 :'(

speechless
hanya itu ungkapan yang boleh aku ungkapan
29.9.2011 menyimpan seribu satu memori dalam hidup aku
aku sedar sekarang siapa itu lawan siapa itu kawan
nasib jugalah allah segera membuka mataku dan menyedari bahawa aku sedang dipergunakan
aku tak nafikan aku ni baik
mungkin terlalu baik sehingga apa sahaja permintaan orang lain aku sanggup tunaikan
dalam masa yang sama ada tak sedar diri aku sedang di pergunaan untuk kepentingan insan tertentu
semalam aku reliase semuanya
memang betul kata orang bila berkawan dengan insan yang namanya kian meningkat kita lupa kan seorang yang pernah setia menjadi sahabat kita
kegembiraan membuatkan kita tidak sedar yang kita sebenarnya menyiat-yiat hati pihak lain
aku malas nak komen banyak...aku pun turut juga berkawan dengan artis
tapi aku tak lupa sahabat atau family angkat yang ada di sisi aku sebelum mereka hadir
kerna apapun yang jadi mereka tetap yang utama
aku paling benci orang yang mungkir janji
aku paling tak suka orang yang talam dua muka
tak payah lah yang baik dengan aku demi kepentingan sendiri
aku bukannya 'teksi' ataupun 'rumah tumpangan' yang kau boleh call sesuka hati bila kau nak
sekarang bila aku dah sedar kau faham-faham lah sendiri

semalam merupakan ulangtahun abg yang amat-amat aku sayangi
lama aku berdiam diri hanyaaku sendiri yang tahu sebab-sebabnya
aku dah cuba sedaya upaya untuk tidak menangis
tapi aku tak mampu
dia lah insan yang berjaya mendidik aku menjadi seorang adik yang menjadi kebanggaan masyarakat
aku cuma terkilan dengan dia sedikit.. tak sangka dia lupa akan aku..hurm
mungkin ingatan dan memori dia dah luput terhadap aku bila ada insan lain
aku mengerti.. aku tak nak putuskan sebuah persahabatan yang terjalin
mungkin sekarang belum masanya.. masa masih panjang dan aku harapkan satu saat ia akan muncul jua

entri aku kali ni mungkin menimbulkan sakit hati sesetengah pihak. siapa makan cili dialah terasa pedasnya. maaf sebab aku dah remove semua maklumat tentang kau sebab hati aku benar-benar sakit. aku just minta tolong sikit. itu pun kau tak boleh nak tunaikan. maaflah hati aku belum terbuka lagi

SMILE! Thankz for reading =)

Monday, September 26, 2011

Suka duka bergelar 22 tahun :')



assalamualaikum semua
25 September 2011
genaplah usia ku 22 tahun
semakin dewasa semakin banyak ranjau kehidupan yang terpaksa aku lalui
aku sepatutnya bersyukur kerna aku masih di beri peluang untuk bernafas di muka bumi ini
jauh aku mengelamun mengenangkan hari yang sepatutnya menjadi hari bahagia menjadi hari yang paling sedih dalam hidup aku
aku cekal kan hati aku kuatkan diri ku ni
aku pasrah dengan semua dugaan

hari jadi aku tahun ni di sambut agak hambar
semua ahli keluarga aku lupa akan birthday aku
kuzin-kuzin aku, mak cik-mak cik aku even kawan baik aku pun lupa akan hari bersejarah aku
aku pasrah.. yalah sape lah aku di hati mereka
nama aku pun tak akan ada di mulut-mulut mereka
aku hanya di perlukan bila mereka memerlukan aku

aku sempat memberitahu abang
tahun ni aku tak nak sebarang kejutan untuk hari jadi aku
tapi lain aku harapkan lain yang menjadi
thank you so much abg sebab membahagiakan hari fara
walaupun tanpa keluarga aku sangat-sangat bersyukur kerna semua insan yng tiada pertalian darah dengan aku yang telah ku anggap keluarga masih ingat hari bersejarah aku

even aku sedih tapi semalam merupakan hari bahagia aku
aku mengaku aku menangis
tangisan air mata yang penuh dengan kedukaan dan kegembiraan
tak sangka saat aku berduka ada insan lain yang mengembirakan hati aku
yang paling buat aku bahagia adalah kejutan dari Abg Adam Shah and Kak Ila Damia
thank you so much
tak lupa juga buat abg kamal, abg iq, abg kpeng, abg ijam, abg fizo, abg bamie, abg erry, abg adi and too all yang wish "Happy Birthday"
tak terhingga untuk aku ucapkan
love all of u

video

*saja je aku post gambar ni sebab ada yang tak puas hati dengan aku*

credit untuk mereka
First- Abg Firdaus
Middle - Adk Eyija
Last - Abg Shahz & Lyana

aku berazam untuk lupakan masa lalu. aku ingin kuat menempuh hari-hari yang mendatang. aku hanya ingin bahagia bersama orang yang amat aku sayang. fahamilah diri aku ini. aku bukan sekuat insan lain di muka bumi. aku sangat-sangat kedil

SMILE! Thankz for reading =)

Monday, September 19, 2011

bersyukur :')


salam stalkers
apa khabar maaflah menyepi beberapa ketika
terlalu banyak open house yang harus di hadiri
maklumlah hari raya lah katakan :face12:
dua hari lepas aku dapat berita abg iq excident
kat atas ada gambar "bee" abg iq hancur berderai
tgk je gambar memang tak terkatalah
saat itu hanya mengharapkan supaya abg iq selamat
alhamdulillah semuanya selamat just kereta yang perlukan sedikit pembaharuan
kalau ikutkan tengok keadaan kereta mestilah ada yang menyangka abg iq cedera parah
alhamdulillah Allah masih sayangkan abg iq
dia memberikan peluang kepada abg iq untuk terus bernafas
actually abg iq mengelak dari satu kereta kemudian kereta yang lain
then dia terlanggar tiang lampu and at last kereta dia terjatuh dalam gaung
dengar cerita memang berderau darah
ikut kata kak poja malam excident tu abg iq tak boleh nak jalan :face59:

semalam jaoin satu event kat Istana Bambu
#twtupraya
memang best lah katakan
yang paling terkejut sekali abg iq boleh berjalan
sihat walalfiat tak macam orang bau lepas excident
tapi kita nampak luaran je kan dalam belum tentu lagi :face6:
syukur alhamdulillah aku mendoakan semoga abg iq cepat sihat dan aktif seperti biasa


my lovely brother

cukuplah cerita pasal excident2 ni ye
naik seram pulak mendengarnya
sekarang ni aku nak cerita kisah yang bakal menjelaskan korang pulak
hahhahahhaah :face7:
raya tahun ni adalah raya paling bermakna buat aku
kenapa???
sebabnya aku dapat duit raya dari insan-insan teristimewa merangkap abang2 aku
mula-mula sekali aku dapat duit raya dari abg KPENG or SYAZWANZULKIFLY aka Apek
abg kpeng paling awal sekali bagi duit raya kat aku
seminggu sebelum raya tu.. kiranya dah advancelah aku dapat heheheh
then semalam pula aku terima duit raya from abg IQRAM DINZLY
yeahhaaaa happy tak terkatalah
thankz abang-abangku.. next year boleh lah bagi lagi ye :face7:
berapa nilai dia hanya antara aku dan mereka saja yang tahu :face12:

abg Iq and abg Kpeng thankz you so much... love all off u :face9:

SMILE! Thankz for reading =)

Wednesday, September 14, 2011

kenangan lalu :')


yeahhhhh!!!!!
inilah family kesayangan aku
abg, aku. angah & alang
rasanya gambar ni dah lebih dari sepuluh tahun
entah macam mana boleh jumpa balik kan.. hahhaha
dulu kami berempat je
memang merata dunia kami pergi
but now dah berenam so pergerakan agak terbatas
lagipun masing-masing dah besarkan
semua dan busy dengan keje masing-masing
nak dapat berkumpul berempat macam ni memang susahlah
aku paling rapat dengan abg aku sebab dia paling memahami diri aku
:67: you abg


i :h: all my siblings.. Muhammad Zhafareez Asnaf, Muhammad Zaim Aiman, Muhammad Zharif Aqil, Muhammad Zharil Adam, Muhammad Zhafran Akmal

SMILE! Thankz for reading =)

Thursday, September 8, 2011

Kids on Raya



hello stalker
hari ni dah masuk hari ke 10 kita menyambut syawal
kalau nak kira duit raya rasanya dah habis di edarkan hehehe
hari raya pasti di sambut meriah terutama buat kanak-kanak
bagi aku yang terdiri dari family besar ni raya tak cukup meriah tanpa kanak-kanak di sisi
pagi-pagi raya je dah kecoh riuh rendah suara mereka bersiap untuk berhari raya
tahun ni aku tertarik dengan anak-anak aku
well they still young but mostly cute
kat bawah ada gambar-gambar sebahagian dari anak-anak buah aku & kuzin-kuzin
yang besar-besar sorylah tak boleh nak inteframe takut nanti tak muat korum lah pulak hehehe
sayangnya my dear arif firqan tak ada gambar solo
kesian kat dia asyik berkepit dengan papa dia je
tulah takut orang lagi kan
nak cerita pasal family aku ni memang tak cukup tangan lah
sebab family aku sangat-sangatlah besar
boleh di katakan kanak-kanak je dah mencecah 30 orang
oklah tinggalkan korang semua dengan kenangan istimewa di hari raya








SMILE! Thankz for reading =)

Monday, September 5, 2011

memori 1 sept :')


kenangan indah pasti sukar untuk di lupakan
dalam menjaga sesuatu perhubungan perlulah ada kepercayaan
tak cukup dengan itu banyak pengorbanan yang terpaksa di korbankan
aku paling nantikan setiap detik 1 haribulan setiap bulan
ulangtahun aku bersama adik angkat aku
*don't worry she a girl*
setiap tanggal itu pasti ada terdengar ungakapan selamat daripada dia
namun tanggal 1 September 2011 merubah segalanya
hampir setahun aku mengenalinya
pahit getir kehidupan banyak aku lalui bersama
tapi aku sedikit terkilan sebegitu mudah dia mulakan segalanya
bagi aku perasaan kecewa tak dapat nak aku lahirkan
sebagai seorang kakak mustahil untuk aku katakan yang aku tak merindui dia
takdir memisahkan kami sebegitu juga dengan hidup
kenkangan masa dan jarak meletakkan jurang di antara kami
aku dah memaafkan dia.. sepenuh keikhlasan di hati
aku terima semuanya yang berlaku selepas ini
andai kata aku tak layak untuk berada di sisinya pun aku pasrah
sebab aku mengerti dia layak mendapat yang lebih baik dari aku :')

SMILE! Thankz for reading =)

Saturday, September 3, 2011

Nek Tam


who's this?
ini lah nek tam
aku tak tau macam mana nak explain hubungan dia dengan aku macam mana
dia ni adik kepada moyang aku kiranya moyang saudara akulah
tahun ni dia beraya dengan kami
kesian kat dia
ada anak tapi anak tak nak bela
sanggup pula tu hantar ke rumah kebajikan
tak patut rasanya
dia ni ada penyakit alzaimer ataupun lebih di gelar nyanyuk
sangat-sangat suka kepada budak-budak
*aku lak yang risau dia timang-timang takut terlepas*
sikap nyanyuk dia buatkan dia kelakar sebab dia akan tanya berulang kali
jawapan dia lak memang pecah perut lah di 
that's all about her
will meet her soon again 

SMILE! Thankz for reading =)