Wednesday, March 30, 2011

xpyh nak belagak

salam.. sory if entry aku ni bakal buat org terasa
aku adalah sorg kwn ni
blagak nk mampus kononnya dia kenal ramai artis
aku x cemburu
nk kenal, kenal jelah x pyh smpai nk myusahkan org lain
aku admit dia pandai tarik prhatian artis x mcm aku
semua artis2 tu tip top katakan
aku x heranlah...
aku geramlah bila baca timeline dia
penuh gler dgn tweets artis
naik rimas pun ada
kdg2 trasa je nk unfollow dia
satu part yg buat aku bengang sgt2 
xhbs2 nk myusahkan org
jgn lah kacau org yg xnk hdp dia di kacau
klu dh artis tu xnk bg no phone or whatsoever x pyh gedik2
nk kejar2 dia semata2 sbb tu
diaorg pun ada byk hal lg yg nak di settlekan
and one more
kau x rasa kau tu mngganggu hdp artis2 ku ke?
everyday call tnya soalan2 x msk akal
diaorg pun busylah cik kak oiiii
aku regret satu bnda
mati2 aku di tipu dia
kononnya dia knl dgn sorg artis perempuan ni
kbtulan scara x sngaja aku tjumpa dgn artis ni
aku pun directlah tnya
perghhh jwpnnya mmg mmranjatkan
artis ni lngsg x knl dia
jumpa pun skali je time mkn
tlglah wahai kwn aku ni jgnlah nk prasaan sgt je
xde faedahnya kau hdp mnipu
xkn kau tdesak sgt nk populariti
smpaikan kena guna diri org lain
jd diri kau sndiri lbh baiklah
x agung pun kau glamour sbb artis
bila diaorg jh kau pun jth
so xpyhlah nk riak yer
aku harap kau sdr diri kau tu
rmai org bwn dgn kau sbb kau knl dgn artis
satu hr nn diaorg tinggalkan kau gak
be ready ;-)

SMILE! Thankz for reading =)

Tuesday, March 29, 2011

Support Afif!!

siapa peminat program realiti akademi fantasia(AF)?
pastinya ramailah..
demam akademi fantasia kembali menjelma
kali ini buat kali terakhir
dah 9 tahun bersama AF pasti korang jemu kan bila dah xde nnt
slps 3 tahun tidak mengacara
tahun ni Pak Nil kembali mengacara
of courselah aku akan support 100%
Pak Nil mmg terbaiklah..hhehe
terubat rindu aku kat pak nil
last monday dah di umumkan top 12 pelajar2 AF
and for this year calon pelajar pilihan aku 
ialah AFIF!!!!
knp aku pilih afif?
hehheehe
sbb dia kuzin abg kamal
abg kamal sokong aku pun sokonglah
hehhehee
xdelah aku sokong afif sbb suara dia mmg sedapppppp
sekali dengar pasti terpukau
oklah korang mesti nak tahu afifkan
jomlah lyn gmbr2 afif ;-)


Afif ketika MyStarz LG

New Image Afif now

SMILE! Thankz for reading =)

Wednesday, March 23, 2011

SPM result 2010 :)

tahniah kpd semua pelajar SPM 2010
tahniah juga kpd pelajar2 yg dpt gred cemerlang
dlm fb even twitter seronok dpt tgk kejayaan korang
mesti happening gler
teringat zaman2 SPM dulu
tahun 2010 mencatat sejarah SPM apabila 9329 calon
mendapat straight A 
syabas di ucapkan
kepada yang berjaya jangan lah putus asa
SPM bukan penamat segala2nya
still ada perjalanan yang jauh untuk anda semua capai
ingat mengejar ilmu tiada penamatnya
kalau izinkan carilah ilmu sehingga mata kita ditutup
kat sini aku juga nak ucapkan tahniah buat 2 orang adik angkat aku
ieka & eyija
congrate to both of u sbb lulus dlm SPM
even keputusan korang x cemerlang tapi bagi akk
korang dah cuba sebaik yang mungkin
akk harapkan lps ni korang capai apa yang korang idamkan
be the best yeah



SMILE! Thankz for reading =)

Tuesday, March 22, 2011

lupakan kenangan lalu

hurm entries aku kali ni kurang menarik
mood aku sekarang ni sentiasa berubah-ubah
aku sendiri tak tahu apa sebenarnya hati aku ini rasa
adakah aku benci, geram, takut, meluat or sayang
aku cuba hapuskan kenangan lalu yang di simpan dalam kotak minda ku
even perit untuk aku lupakan tapi aku terpaksa
hanya itu caranya untuk aku bangkit dan lupakan apa yang terjadi
aku tahu manusia boleh berubah
cuma aku tak sangka perubahan itu yang memaksa aku untuk merasai kekecewaan di hati
ya aku mengaku mungkin aku jeles dengan dia
saat perkenalan aku dengan dia, dia hanya ada aku
aku..aku.. dan hanya aku di hati dia
masa mengubah segala-galanya
betul kata orang, perhubungan jarak jauh boleh menyebabkan apa yang kita impikan
musnah di pertengahan jalan
aku tak nafikan langsung
ya mungkin aku kurang meluangkan masa untuk dia
kesibukkan kerja, assignment menbuatkan pergerakan aku terbatas
saat aku tahu hatinya dah bertakhta insan lain, hatiku remuk
semalaman aku menangis mengenangkan perhubungan kami
aku mengaku pada mulanya aku cemburu dengan dia
tapi lama kelamaan hati ku boleh menerima insan lain dalam kehidupan aku
di saat aku menerima itulah aku kehilangan dia sepenuhnya
aku cuba berdepan dengan realiti
aku cuba kuatkan hati aku ini
namun aku hanya insan biasa yang tak lari dari menitiskan air mata
sama ada air mata itu kegembiraan atau kesedihan hanya Allah yang dapat tentukan
mungkin itu pertanda pengakhiran hubungan kami
aku pasrah. semuanya adalah suratan dan kehendaknya
dah tertulis sejak dari azalinya
aku harus tabah dan hanya masa yang menentukan untuk aku lupakan dia
kenangan aku dan dia akan tersimpan dalam pintu dairi yang tidak akan dibuka lagi

SMILE! Thankz for reading =)

Monday, March 21, 2011

Cuit Miut Muhammad

jumaat lps ank buah ku dr JB smpai
ya allah lamanya x jumpa dia
abah dia xde so tpaksa pergi umah tok teh 
sanggup tu after hbs je keje direct pg
sampai je muhammad tgh tido
tp xlama
lps 5 minit je dgr suara kami
dia pun bangun
mula2 tu malu2 gak
ya lah dah lama x jumpa mesti ssh nk ingatkan
after tu WOW
aku lak yg xtahan nak tgk
lasak gler
mmg xreti nk duduk diam btl
ada je bnda yg dia nk buat
bab main x pyh nk ckp lah mmg lasak gler
sampaikan x reti nak kata pntlah
pnt ddk kejap lps tu smbg main blk
then time mkn plg syok
suka tgk gelagat dia makan bihun soto
dgn muka yg comot tu mmg cute glerlah
habis satu muka penuh dgn bihun
itulah hari ku
even letih dengan keje yg byk 
tp thibur sekali dgn telatah muhammad
teringat kat william ;-)

xblh nak main upih kepala so kami main upih bakul

dua bdk hero :P

dah pnt main rht kejap

khusyuk tgk buku

wee.. muhammad nak pancing ikan

muhammad tgk abg afan pancing ikan

video
muhammad buli abg afan


SMILE! Thankz for reading =)

Thursday, March 17, 2011

i love the day

helo melo kopi o
dua hari ni sangat berharga buat aku
aku rasakan bagaikan diri ku berada di awang -awangan
dua benda yang aku idamankan
akhirnya berada di tangan ku
semalam akhirnya dapat juga aku beli
kamera yang dah lama aku idamankan 
Canon 550D
weeeeeee syok gler rasanya
dapatlah melaram dgn kamera baru
hari ni pulak ada org sponser hp baru 
lagi lah excited gler
bak kata orang rezeki jangan di tolak
eventhough hp murah but aku x ksh
as long as function dia gempak seh
thankz to my love abg <3






SMILE! Thankz for reading =)

Tuesday, March 15, 2011

manusia

2 hari ni aku berada di satu tmpt
tempat yg penuh dgn pelbagai emosi & ragam
di situ aku dapat lihat siapa sbnrnya manusia itu
lelaki atau perempuan? muda atau tua?
yg pasti semuanya makhluk ciptaan Allah s.w.t
seharian menonton gelagat manusia ini membuatkn aku ralit dn t'leka
bukannya apa ragam mereka kdg2 mencuit hatiku
tak semua manusia itu di lahirkan sempurna
 dan tak di nafikan kita di lahirkan sebagai manusia yang sempurna
itu pada hakikatnya tapi realitynya TIDAK!!!!
pengaruh budaya dan cara hidup kita membuatkan kita terleka
masalah dalam keluarga menjadi punca utama
seseorang manusia itu berubah
bukannya apa.. aku semakin sering terfikir
apakah nasib adk2 kita dlm tempoh 20-30 thn akan datang?
adakah adat dan budaya still jd pegangan hdup mereka
even sekarang pun manusia melupakan adat & budaya 
inikan pula masa akan dekat
silap3 dah langsung tak ada dalam ingatan mereka
ok aku boleh kategorikan manusia kepada 3 jenis
Pertama - LELAKI
Kedua - PEREMPUAN
Ketiga - DUA ALAM
manusia 2 alam terjadi bukan atas permintaan diri mereka
kadangkala sejak azali mereka dilahirkan sedemikian rupa
even mereka begitu namun hati mereka lebih suci dr manusia sempuarna
manusia 2 alam ini aku devide utk 2 kategori
1- Lelaki yang lebih kpd wanita
2 - Wanita btindak m'yerupai lelaki
kehendak mereka kah semua ni t'jadi?
jawapannya hanya pada mereka


SMILE! Thankz for reading =)

Sunday, March 13, 2011

A Night with My love family :-)

hello semua,
makin hari makin kerap pulak aku m'gupdate blog ni
yalah byk klapangan waktulah katakan
last night aku ada date dengan family aku
biasalah sometimes kenalah ada masa dgn family
xkan nak keje 24/7 jam je kan? ahhaha ;-)
so family aku decide makan satay
lokasinya mestilah Medan Satay Kajang
dari satay terbaik Haji Samuri
kami sampai kat situ jam menunjukkan kul 10 mlm
diet? uhm2? xpyh fkr pnjg mlm ni tiada diet bgmu
kehkehkehkeh
this week having late dinner jelah
pasni aku cover blk dgn diet
ok smbung cerita
malam tu selain family aku, aku turut ajak wan, tok teh, opah teh and kak yah
kebetulan diaorg dtg umahkan so mmg rezeki diorang
aku dgn family dh biasa kalau x sejam makan satay memang x sah
hbs je mkn satay planning2 last2 family 'warga2 tua' decide nk pg umah
opah chik aku kat Putrajaya..sory abg and adk2 have to cancel plan
gler x malu kul 12 tgh mlm pg melawat umah org lg
nsblah kaum keluarga.. klu org lain dh lama kena halau
hahhahaahaah XD
smpai je opah chik dh siap mkn..
aduhai makan lg but kali ni aku xmkn
just tgk org mkn or lbh tepat lg tidoooooo :-)
kul 2 pg kami balik ke umah
just what esok nya pg2 lagi dh kena stanby kat ofis
gempak seh...apapun a night with family mmg enjoyable gler
nxt time aku update lg :-P

first skali orderlah menu dulu

jeling tajam kat org yg amek gmbr

a part of my love family

tok teh & opah teh 

afan yg mmg suka sgt interface



menu utama kami


SMILE! Thankz for reading =)

Thursday, March 10, 2011

sweet x?


sweet x kami?
keh..keh..keh 
jgn mrh yer
gmbr ni telah di edit oleh cik Sharifah Suraya
dia kata sweet tgk gmbr aku dgn abg kamal
jangan mrh yer abg :-P
aku sangat suka title dia
Kamal Adli  ♥ Fara Syazana
gedik kan aku ni
mula2 aku baca mmg guling2 aku gelak
mcm2 lah su ni
tapi bila fikir aku tsenyum sendirian
adui berangan je lbh
aku ni x sepadan lah dgn cik abg yg tip top ni
opssss jgn ada org marah sudahlah
i really like this pic..
so sweeet :-)

SMILE! Thankz for reading =)

pagi yang malang

oh tidakkk!
pagi ni decide bangun awal dgn smgt baru
kononnya nk cr feel hdp barulah
semangat je kul 5.45 pg dh bgn
siap kena perli dgn abg aku lg
siap2 kul 6.40 mcm biasa gerak g opis
skali smpaikan Puchong Intan mak aii
dah start jem glerrrrr
hbs mood smgt pg semua hlg
yg bestnya kul 7.40 baru smpai kat tol sunway
agak2 kul berapa yer sampai kat ofis?
hahhahahah
hari2 hari catat sejarah dlm rekod 
8.45 baru sampai ofis
nsblah ada Hawa yg baik tlg sign in kn
if x rekod buruk lh utk hr ni
dh lah hujan
jem pulak tu
boleh pulak ada accident time2 mcm ni
grrrr mmmg buat skt hati btl lh
tp kn dlm jem2 td ada sorg mamat ni duk tgk2 aku
pelik agknya tgk aku gelak sorg2 dlm kate
hahhahah.. ni semua gara HotFM Am krew
mmg terbaik gler
tension dlm jem happening dgn dioarg
apapun Kak Fara, Abg AG and abg Faizal mmg t'baik lh :)

SMILE! Thankz for reading =)

Tuesday, March 8, 2011

Amani

Helo milo kopi o
tiap2 hari balik keje mesti excited sgt
sbb dpt jumpa si kecik ni
Amani cute gler
geram kat pipi dia yang tembam tu
dah lah mata tembam pulak tu 
suka sgt makan & nangis
klu dia nangis bagi je makanan
confirm dia...
hhahahha.. jht kn akk ni
sbb amani xsuka kat org lg akk suka kacau amani


ni gmbr amani t'kejut org snap pic dia :)


SMILE! Thankz for reading =)

Monday, March 7, 2011

Jeles

Arghhhh!!!!
bangun pagi je rasa sakit kat bahu ni
rasa macam menikam2 betul
rasanya kalau dapat tido kan ke bagus
ni pagi2 lagi lagi dah kena terjah 
kenapalah hari ni hari isnin jer
mood baru nak ok then 
aku buka lah blog 
tengok kat dashboard ada update
baca2 lah blog dia
skali buka
aduhai jelesnya aku
JELES..JELES.. AND JELES TERAMAT2 SGT
abg follow blog sarasoslee
fara jeles sgt2
uhmmmm..
ok fara nantikan kemunculan abg tu
miss u abg <3




SMILE! Thankz for reading =)

Sunday, March 6, 2011

Mia Birthday Party

yesterday celebrate birthday Mia Balqis
weee Mia dah masuk 3 tahun pun
terasa macam baru je jumpa Mia kan
macam biasa2 semua ahli keluarga siblings turun padang
banyaklah hadiah Mia dapat dari auntie2 and uncle2 kan
birthday party Mia best sgt2
tema color purple pulak tu
kebetulan Maya & Faz pun pakai purple
geng sekali dgn Mia lah yer
jom sama2 tgk gmbr bday party Mia

Princess of the day - Mia Balqis

Papa mia tlg mia pakai kasut

Yeah ada org nk bg Mia hadiah

adk Mia - Danish

Mia dgn Birthday Present

all of us with mama Mia

Mia birthday Cake

Mia dh ngantuk tnggu uncle & auntie dtg

2 manusia yg ikut tema mlm ni

uhm..uhmm...uhmm

nilah jejaka2 siblings

tira, ica, maya & dilla

4 ladies but tersesat pulak kumbang kt situ

gelak santai :D

myibuk je syahmin kt belakang tu

we are the ladies

"The Siblings 1989" team

Mia tnggu nak potong cake

ready dah Mia

yeahhh at last Mia dpt blow candle kat cake Mia 

Mama Mia pegang tangan Mia potong cake

Mia nak bg cake kat auntie & uncle

motif??/??

Mia potong cake

line up.. eating time

snapshoot

thankz kat irza and shila sbb jemput kami
siblings jumpa lagi nanti :)


SMILE! Thankz for reading =)